artvelde garden

Ghent

Concept

Artevelde Garden is a new residential development project with an underground car park, individual storage rooms and bicycle racks. The U-shaped building will blend with surrounding buildings with its six storeys around the St. Annaplein tapering down to five storeys adjacent to the Riverside Garden project. It will be constructed using a matchbox effect. Spaces will be sculpted to form an organic whole that is coherent with the wide variety of buildings in the immediate vicinity.

The building will consist of ninety-one apartments with spacious living areas and panoramic terraces looking out onto a south-facing landscaped garden. Entrances to the apartments will be located along the outside perimeter of the project accessible via the Apostelhuizen and Fr. Van Arteveldestraat.
The development will give the neighbourhood a renewed social, economic and spatial impetus.

Information

client Granit Group Belgium
site Fr. Van Arteveldestraat – Apostelhuizen (Ghent)
function 91 residential units + underground car park
area Car park: 3,440 m², residential: 9,824 m²
building permit 2007
completion date 2008-2010
Close
Loading
0 results found