bib

Sint-Martens-Latem

Concept

The Sint-Martens-Latem library was a development project combining new construction with an existing building. The library and sports hall were connected by a transparent entrance building and footbridge. Each section of the library has its own interior design and architectural concept. The building also includes meeting rooms that can be laid out as required and a documentation centre/archive. Open-plan offices for library staff are located on the upper levels. The suspended office building creates a footlight strip allowing direct contact and surveillance of the library area.

The upper-level walkway forms a logical connection between the library and the sports hall, but can also be shut off. The development project is an example of ecological building practices with its natural cooling, green roof and passive sun protection.

Information

client Sint-Martens-Latem District Council
site Hoge Heirweg (Sint-Martens-Latem)
function Public library
area 1,240 m² library + 141 m² entrance/connecting building
building permit April 2004
study 2006
Close
Loading
0 results found