Concept

Twin was the culmination of the forty-year-old EGW project, i.e. the design of a second identical building opposite the listed pediment created by the Ghent sculptor Jozef Cantré. The result is a contemporary design that contains elements of the original concept. Extensive use of glass and metal provides maximum transparency for visitors to the administration centre establishing a link through to the park. The building reveals itself to visitors engendering a sense of honesty by virtue of its structural transparency and visible technical items such as columns and ventilation ducts. After many years, the Zuid's function as a square was re-established by combining it with the Urbis project opposite. The square acts as a pivotal point between the city centre and one of the most important green areas forming a focal point for city life.

Information

client City of Ghent
site Ghent Zuid
function City of Ghent administration centre
completion date 1990–1995
Close
Loading
0 results found