Concept

An office building on field 07 of TAKE OFF near Ghent. This is the most northerly in a series of 7 or 8 buildings of similar size on this field. The building has 4 storeys above ground, a footprint of 328 m² and a total gross floor area of ​​1,041 m². The ground floor is designed as a double-height lobby and as a parking bay for 8 cars.

The three levels are divided almost identically and consist of a solid core. The south side includes: circulation area, toilet facilities, kitchenette, storage and archive room. The rest of the floor is configured as a large, open and flexible space. The combination of a closed core along one side and an open working space on the other is reflected in the look of the façade. While the open workspace has floor to ceiling windows, the core side presents a more closed character. Horizontal façade strips clearly separate the floors from each other; they are finished in a whitish stone cladding. This gives the whole structure a light and open appearance.

The glazing of the ground floor car park has a matt finish on the inside; the material lets light through, while hiding the inside from view. Due to the extensive use of glazing in the façade, high-performance glass combined with an optimized insulation shell has been used to meet the prevailing insulation standards.

Information

client Baltisse
site Pauline Van Pottelsberghelaan, 9051 Ghent (The Loop field 07)
function Building for office-like use
area Area: offices: 1,041 m²
Car Park: 274 m²
building permit 2014
completion date 2014
Close
Loading
0 results found