bofidi

Sint-Denijs-Westrem

Concept

Het bestaande kantoorgebouw uit de jaren ’80 wordt uitgebreid met nieuwe vergaderzalen en landschapskantoren. Het nieuwe volume wordt ingeplant naast het bestaande. De verbinding tussen beide bouwdelen gebeurt door middel van een inspringend glazen verbindingsstuk met kleinere kroonlijsthoogte. Het nieuwe volume wordt uitgewerkt als zwarte doos. De gevelbeplating en de dakbedekking hebben dezelfde kleur. Hierdoor krijgt het geheel een monolithisch voorkomen. De gesloten geveldelen worden behandeld als zwarte vlakken die vertikaal en horizontaal een “hoek-op-hoek-aansluiting” maken. Op het gelijkvloers worden nieuwe, high-end-vergaderzalen voorzien. De verdiepingen bieden plaats aan de landschapskantoren. De tweede verdieping ligt onder het schuine dak en maakt dankzij de binnenbeglazing contact met de er onder gelegen kantoren. Het geheel is uitgerust met een modern koelings- en verwarmingssysteem waarbij de vloeren worden gebruikt als verwarmings- respectievelijk koellichaam.

Informatie

opdrachtgever Bofidi Revac
ligging Kortrijksesteenweg te Sint-Denijs-Westrem
functie Kantoorproject
oppervlakte 1000 m²
bouwvergunning 2002
realisatie 2004-2006
Close
Loading
0 resultaten gevonden