creas

sint-denijs-westrem

Concept

Dit nieuwbouw kantoorproject is gelegen langs een drukke invalsweg naar Gent. Dit, samen met de functie van het toekomstig kantoor, ligt aan de basis voor de massiviteit en industrieel karakter van het gebouw. Het is een stapeling van twee strak afgelijnde volumes. Om voldoende parkeerruimte te creëren, werd de diepte van het terrein maximaal benut en heeft de verdieping een 4 meter brede overkraging boven de inkom. Op de bovenverdieping ligt een terras als extra buffer tussen de directiekantoren en de drukke steenweg. Het terras belemmert niet de zichtbaarheid van buitenaf, maar zorgt wel voor de intimiteit in het kantoor.
De contrasten tussen de gevelmaterialen worden sterk afgelijnd. Er werd gekozen voor licht verzuurde betonpanelen, Afrormosia buitenschrijnwerk en heldere beglazing. De panelen en raamopeningen volgen een modulering van 160cm. De panelen van het gelijkvloers en de verdieping zijn geschrankt geplaatst maar volgen dezelfde modulatie, dit om de horizontaliteit van het gebouw extra te benadrukken.

Informatie

opdrachtgever Creas Bedrijfsvastgoed
ligging Kortrijksesteenweg 1035 – Sint Denijs Westrem
functie kantoorgebouw
oppervlakte 268m²
bouwvergunning 2006
realisatie 2008-2009
Close
Loading
0 resultaten gevonden