mobius

sint-martens-latem

Concept

Het bestaande gebouw wordt afgebroken om plaats te ruimen voor een hedendaags kantoorproject met woonentiteit. Vooraan komt er een groenplein als open parkeerzone. Een waterpartij over de volledige breedte zorgt voor de overgang van de parkeerzone naar de inkompartij. Als basisvorm werd het klassieke volume van twee bouwlagen met zadeldak gehanteerd. Dit wordt volledig bekleed met een rustieke roodbruine tegelpan. Zowel op het gelijkvloers aan de achter- en voorzijde als in het dak worden grote gedeeltes van het volume uitgesneden met een glad, high-tech materiaal. Deze schuine, oost-west georiënteerde openingen zorgen ervoor dat het licht diep in het gebouw kan binnendringen. De noord-zuid oriëntatie wordt doelbewust afgeblokt om zo een passieve zonnewering of koudewering te bekomen. Naast het gebouw wordt volgens eenzelfde principe een fietsenstalling met vuilnisberging opgericht als ‘kleine broer’ van het hoofdvolume.

Informatie

opdrachtgever Acasa
ligging Kortrijksesteenweg te Sint-Martens-Latem
functie Kantoorproject met woonentiteit
oppervlakte 1353 m²
bouwvergunning 2005
realisatie 2007
project link http://www.acasaprojects.be/
Close
Loading
0 resultaten gevonden