gateway terminal

Zaventem

Concept

Site met een unieke ligging op de gronden van The Brussels Airport Company. Het U-vormige gebouw is dringend aan renovatie toe om te voldoen aan de moderne eisen inzake EPB, ventilatie en akoestische normering voor kantoorgebouwen. Het basisconcept van de renovatie is duurzaamheid. Dit vertaalt zich zowel in het materiaalgebruik als in het energieverbruik. De gevel wordt volledig ingepakt, verwarming en ventilatie steunen op een geothermisch systeem. Het middenplein wordt ontworpen als groene long tussen de gebouwen. De renovatie poogt zo veel mogelijk van de bestaande structuur te behouden. De gevel wordt volledig ontmanteld en de nieuwe gevel wordt aan de buitenkant voor de structuur gehangen. De nieuwe gevels bestaan uit een fifty-fifty patchwork van ondoorzichtige gelakte beglazing en doorzichtige beglazing in verdoken profielen. De kantoren worden per verdieping en per vleugel verhuurd als vrij in te vullen landschapskantoor. De traphallen, liften en sanitaire blokken zijn buiten de verhuurbare oppervlakte gehouden. Op elke verdieping wordt deze combinatie vier keer geïnstalleerd op het uiteinde van de vleugels. De inkompartij ligt op niveau 3, gelijk aan het vertrekniveau van de luchthaven. Het is een ruime hal met een centrale ontvangstbalie voor alle kantoren.

Informatie

opdrachtgever The Brussels Airport Company nv
ligging Renovatie van het huidig kantoorgebouw tot een kantoorgebouw dat voldoet aan de moderne eisen op de verhuurmarkt.
functie Renovatie kantoorgebouw
oppervlakte 35000 m┬▓ netto
studie 2007
Close
Loading
0 resultaten gevonden