Concept

De oude loods wordt afgebroken en aan de bestaande showroom wordt een nieuwe loods gebouwd met kantoren en ondergrondse parking. Om de functionele verbondenheid van het nieuwe gebouw met het bestaande gebouw te benadrukken, wordt een horizontaal, glazen volume gecreëerd vanop het vloerniveau van de eerste verdieping van het bestaande gebouw. Door het hoogteverschil in het terrein wordt onder het glazen volume de achterliggende loods bereikbaar voor vrachtwagens en bestelwagens. Het materiaal van de loods loopt door in de poorten onder het glazen volume, zodat het lijkt alsof de loods onder het glazen volume schuift. Aangezien de weg doodloopt, zal het horizontale volume een eindpunt in het straatbeeld betekenen. Als tegengewicht wordt een verticaal volume opgetrokken. Hierin komen de ruimtes voor het personeel, zoals kantoren en cafetaria. Het is een ‘uitkijktoren’ op de omgeving, wat de werksfeer bevordert.

Informatie

opdrachtgever Kinnarps nv
ligging Wemmel
functie Loods met kantoren
oppervlakte 2548 m², ondergrondse parking: 1683 m²
bouwvergunning 2008
realisatie 2008-2010
Close
Loading
0 resultaten gevonden