deminco

Sint-Denijs-Westrem

Concept

Dit project is bestemd voor kleine bedrijven die nood hebben aan kantoorruimte en beperkte opslagplaats. Het kantoorgebouw bestaat uit vier bouwlagen en is naar de straat gericht. In de hoeken zijn kleine opslagruimtes voorzien die rechtstreeks op de kantoren uitgeven.

Een uitspringende doorlopende vensterpartij die veel licht binnenbrengt, geeft de kantoren een open karakter. De opslagruimtes hebben kleine verticale ramen die iets achter de gevel zijn geplaatst. Dit deel wordt daardoor veel introverter. De gevel is uniform met zink bekleed en contrasteert zo als één groot sculptuur met de loods.

Achter het hoofdgebouw met de kantoren staat de loods die twee verdiepingen telt. Dit lager gebouw is op die twee niveaus met het kantoorgebouw verbonden. De gevel van de loods is bekleed met silexpanelen.

De site ligt op het einde van een smalle straat. Daarom werd geopteerd om op het terrein zelf rondom de gebouwen een weg aan te leggen. Zo hebben vrachtwagens en auto’s de mogelijkheid om het terrein op te draaien en terug te keren in de Buchtenstraat. Rond deze weg zijn ook de parkeerplaatsen aangelegd.

Informatie

opdrachtgever Deminco nv
ligging Buchtenstraat, Sint-Denijs-Westrem
functie kantoren en opslag
oppervlakte kantoren en opslag 10.000 m² en parking 1750 m²
bouwvergunning 2009
realisatie 2010-2011
Close
Loading
0 resultaten gevonden