Concept

Recht tegenover het Belfort in de historische stadskern van Gent werd een woonproject gerealiseerd met 3 appartementen en een handelsruimte op het gelijkvloers. Voor het uitzicht van de gevel was er nauw overleg met de Dienst Monumentenzorg van de Stad Gent. Een gepolierde witte beton met een leien dak biedt een hedendaags antwoord op de historische pleistergevels met een dak van natuurleien.

Het gelijkvloers en de kelder doen vrijwel volledig dienst als handelsruimte. Enkel de delen voor de circulatie en de privébergingen in de kelder zijn bestemd voor de appartementen. Op de derde en de vierde verdieping komt een duplexappartement.

De leefruimtes van alle appartementen kijken uit over het Sint-Baafsplein. Vanuit de slaapkamers en keukens hebben de bewoners zicht op een omsloten binnenzone aan de achterzijde. Deze zone wordt gekenmerkt door het groendak van de handelsruimte en de achtergevels van de huizen in de Mageleinstraat.

Informatie

opdrachtgever Dhr. en Mevr. Sergeant - Vanwezer
ligging Sint-Baafsplein 8, Gent
functie wonen en handelsruimte
oppervlakte 400 m² appartementen,180 m² handelsruimte
bouwvergunning 2009
realisatie 2010
Close
Loading
0 resultaten gevonden