Concept

In deze nieuwbouw worden verschillende diensten van het OCMW Gent en Stad Gent gehuisvest. Het balkvormige nieuwe gebouw volgt het profiel van het aanpalende bouwblok met arbeidershuisjes maar sluit er niet meer mee aan. Het perforeert het stadsblok waardoor een open toegang ontstaat tot de binnentuinzone, weg van de drukke Hundelgemsesteenweg.

De hoofdingang is te herkennen aan een teruggetrokken deel van de gevel. Het voetpad is er smal en zo ontstaat een grotere circulatieruimte voor bezoekers en personeel. Een visuele link tussen de drukke straatkant en de parkzone ontstaat door de doorzichtige structuur van het gebouw aan de inkom. Deze geeft uit op de ontvangstruimte van waaruit bezoekers naar de juiste diensten worden verwezen. Kleinere inkomdeuren aan de achterzijde bieden meer private en directe toegang.

Op het gelijkvloers komen de keuken, het sociaal restaurant, de cafetaria, publieke delen van de verschillende instellingen en het jeugdpunt. Een verdieping hoger bevinden zich leslokalen, hobbyruimtes, een sportzaal en de lokalen van Kind & Gezin. Het tweede niveau is bestemd voor de kantoren van de instellingen en het overkoepelende Welzijnsbureau. De toegang tot de verschillende delen is flexibel en biedt de instellingen in het gebouw een grotere autonomie op het gebied van werking en openingsuren.

Informatie

opdrachtgever OCMW Gent
ligging Hundelgemsesteenweg, Ledeberg
functie centrum voor sociale diensten
oppervlakte 1600 m²
bouwvergunning 2011
realisatie 2011-2013
Close
Loading
0 resultaten gevonden