Concept

Dit project omvat 20 appartementen die elk beschikken over een ruim terras. Op het gelijkvloers zijn er kantoren voorzien die aansluiten op een gemeenschappelijke tuin. De zone vooraan het gebouw werd opgedeeld in verschillende ‘tuinkamers’. Het gebouw is maximaal geïntegreerd in het bestaande groen op de site.

Het materiaalgebruik werd aangepast aan dat van de omliggende gebouwen. Een reigergrijze baksteen in klezoorverband benadrukt de horizontale lijnen. Door het gebruik van dunbedmortel en schaduwvoegen biedt het gebouw een nauwaansluitende indruk.

Drie uiterst fijn gedetailleerde erkers accentueren de voorgevel en creëren een extra perspectief voor de bewoners langs de zijde van de Kortrijksesteenweg. In de appartementen beschikken de leefruimtes over grote schuifraampartijen en de slaapkamers over verticale draaikipramen.

Ondergronds bevindt zich een gemeenschappelijke parkeergarage. De inrit ervan snijdt in het gebouw langs de achterliggende kantoren en zorgt zo voor een dynamische wisselwerking tussen de woon- en werkfunctie van het gebouw.

Informatie

opdrachtgever Fenixco nv
ligging Kortrijksesteenweg 1006-1008 Gent
functie kantoren en woonproject met appartementen
oppervlakte 4105 m² (met parking)
bouwvergunning 2011
realisatie 2014
Close
Loading
0 resultaten gevonden