delen private bank - coupure 102

gent

Concept

De historische waarde van een gebouw uit 1916 was een van de belangrijkste uitgangspunten voor dit ontwerp van ontvangstruimtes en kantoor voor een private bank. Er werd getracht het bestaande gebouw zoveel mogelijk intact te houden en waar mogelijk de ruimtes terug te brengen naar hun oorspronkelijke indeling. Het gebouw komt maximaal tot zijn recht door het binnenbrengen van natuurlijk licht, aangevuld met discreet ingepland kunstlicht.

Een duidelijke herkenbare passage naar en door het gebouw zorgt voor een veilige omgeving voor cliënten en medewerkers. Ze kunnen de verschillende niveaus bereiken via twee liften en een monumentale trap. Op het gelijkvloers en de eerste verdieping komen spreekkamers. De tweede verdieping is voorzien voor ruime kantoren. De ruimte onder het mansardedak is bestemd voor het ontvangen van cliënteel en biedt een panoramisch zicht op de kuip van Gent.

Om de historische waarde van het gebouw te respecteren, worden de technische installaties (verwarming-, ventilatie- en koeltechnieken, serverruimte en alarmcentrale) in een nieuwbouw ondergebracht. De vormgeving ervan is hedendaags, maar het materiaalgebruik refereert naar de natuursteen in het historische gebouw. Een transparante passerelle met transparante lift verbindt het volume met het hoofdgebouw.

Achteraan komt een ondergrondse parking (19 plaatsen) voor veilige en discrete toegang tot het gebouw. Boven de parking is er plaats voor een stadstuin met zicht op het achterliggende park.

Informatie

opdrachtgever Delen Private Bank
ligging Coupure Rechts 102, Gent
functie ontvangstruimte en kantoor
oppervlakte bestaand gebouw 1330 m², uitbreiding 172 m², parking 600 m²
bouwvergunning 2011
realisatie 2011-2013
Close
Loading
0 resultaten gevonden