Kantoren Bontinck A & E- Gent

Gent

Concept

Het concept van het nieuwe voetbalstadion van AA Gent voorziet plaats voor bureaus, retail en horeca. Bontinck Architecture and Engineering koos ervoor om op deze bijzondere plek zijn kantoren onder te brengen met fraai zicht op de kuip. Centraal is er een gesloten kern met sanitair, serverlokaal en kitchenette. Verder bevindt zich hier een ontvangstbalie, met daarachter het ruime landschapskantoor voor 30 medewerkers. Via de lounge is er aansluiting met verschillende vergaderzalen. De wandeling eindigt bij de informele meeting area met cateringkeuken. Een ruime privéparking vlakbij faciliteert klanten en medewerkers.

Inherent aan de site zijn er de atypische vormen van de verschillende ruimtes. Het kantoor is ca. 100m lang en heeft een variabele breedte tussen 10 en 12,5m. Er zijn twee van glas voorziene gevels waarvan de binnengevel uitzicht heeft op de kuip, de buitengevel kijkt naar het centrum van Gent. Om in het kantoor transparantie te creëren zijn open en gesloten ruimtes gescheiden door glazen wanden. Eén vergaderzaal is ingericht met vintage meubelen en kunstwerken, ze vormen een hommage aan protagonist Geo Bontinck. Er werd geopteerd voor een inspirerende werkomgeving waarvan de gemeenschappelijke bench werkplekken getuigen alsook de lichte materialen, kleuren en optimale lichtspreiding.

Informatie

opdrachtgever Bontinck Architecture and Engineering
ligging Ghelamco Arena Gent
functie Kantoren
oppervlakte 1200m²
realisatie 2014
Close
Loading
0 resultaten gevonden