delen private bank antwerpen

Concept

Na bijna 30 jaar gestage groei dient de historische hoofdzetel van Delen Private Bank in Antwerpen te worden aangepast. Het complex, bestaande uit 10 particuliere herenhuizen, wordt aangepast en uitgebreid om naast de lokale commerciële ploeg ook de administratieve diensten van de bank te huisvesten. De huidige indeling van de particuliere herenhuizen laat niet langer toe op een efficiënte manier te werken. De uitbreiding achteraan de panden, en de connectie van de panden met beglaasde volumes zorgt voor een nieuw élan. Het bouwblok wordt ingevuld met receptieruimtes en spreekkamers in de historische ruimtes. In de uitbreidingen worden landschapskantoren en een personeelsrestaurant voorzien. Een ondergrondse parking onder de tuin zorgt dat de parkeerdruk in de omgeving ongewijzigd blijft. De verschillende woning worden gekoppeld maar behouden hun eigen karakter. De noodzakelijke aanpassingen worden uitgevoerd mits behoud van het straatbeeld: een architecturaal waardevol geheel gelegen langs een belangrijke invalsweg van de stad Antwerpen. In het nieuwe concept zorgt het contact met de tuin voor een duidelijk oriëntatie doorheen het gebouw. Verschillende vides, atriums en daklichten laten licht door tot diep in het gebouw. Terrassen en balkons creëren rustpunten. De hechte samenwerking tussen bouwheer, architect en interieurarchitect zorgt voor een vlekkeloze integratie van HVAC, verlichting en akoestische eisen. Ondanks de vele bouwfysische en technische pijnpunten wordt een discrete omgeving opgebouwd met een aangenaam binnenklimaat. Als interieurarchitect ondersteunen we de bouwheer bij de aankleding en inrichting van de verschillende ruimtes doorheen het gebouw. Er wordt een passend kader uitgewerkt voor de verzameling vintage meubilair en hedendaags design, naast de uitgebreide collectie kunst. Het materiaalgebruik varieert afhankelijk van gebruik, sfeer en functie. Zo wordt een tijdloze en warme ambiance opgebouwd voor cliënten en medewerkers.

Informatie

opdrachtgever Delen Private Bank Antwerpen
ligging Jan Van Rijswijcklaan 174-192, Antwerpen
architecten Architectuur: 8OFFICE Interieurarchitectuur: BONTINCK Architecture and Engineering
functie Ontvangstruimtes, spreekkamers, kantoren
oppervlakte renovatie 7000m², nieuwbouw 3000m², parkeergarage 6000m²
realisatie 2018 - 2020
Close
Loading
0 resultaten gevonden