delen private bank - coupure 100

gent

Concept

Het gebouw, gelegen te Coupure Rechts 100, was tot 2010 in gebruik als kantoor en werd door Private Bank Delen aangekocht met de intentie het huidige bankkantoor te Coupure Rechts 102 uit te breiden. Architectuur: De voorgevel, met geschilderd houten schrijnwerk en begin 20ste eeuwse erker, werd in 2012 gerestaureerd en blijft onveranderd. De achtergevel werd in het verleden reeds een aantal keer verbouwd. In het nieuwe ontwerp wordt de gevelafwerking opgetrokken tot aan de knik van het voormalige mansardedak, waarbij een verticaal raam over twee niveaus maximaal daglicht binnenbrengt. Om alle gebouwen een eigen identiteit te geven, wordt er bewust gekozen voor een gevelkleding in een donkere afwerking. Interieur: Het bestaande gebouw wordt zoveel mogelijk intact gehouden, waarbij de historische ruimtes op niveau 0 en 1 terug naar hun oorspronkelijke indeling gebracht worden. In het inkomsas van Coupure Rechts 102 wordt een connectie gemaakt tussen de twee gebouwen. De uitbreiding wordt ingevuld met ontvangstruimtes voor cliënten en kantoren op het gelijkvloers en eerste verdieping. Op de tweede verdieping wordt een landschapskantoor voorzien, met rechtstreekse doorgang naar het landschapkantoor te Coupure Rechts 102. Om de historische waarde van het gebouw te respecteren, worden de technische installaties onder het mansardedak geplaatst. Via 3 liften in Coupure 100 en 102 zijn alle niveaus bereikbaar. Om te kunnen voldoen aan de eisen inzake compartimentering en evacuatie wordt de originele traphal door getrokken van niveau 2 tot het evacuatieniveau door middel van een nieuwe trap tussen niveau 1 en 2. Groenaanleg: De twee tuinen, boven de ondergrondse parking van de gebouwen Coupure 100 en 102, worden aangepast tot één grote stadstuin met zicht op het achterliggende park.

Informatie

opdrachtgever Delen Private Bank
ligging Coupure Rechts 100, Gent
functie Ontvangstruimte en kantoor
bouwvergunning 2016
realisatie 2018 - 2019
Close
Loading
0 resultaten gevonden