Concept

Dit nieuwbouwproject is gelegen op een perceel dat omsloten wordt door de Kortrijksesteenweg aan de noordkant en een spoorweg aan de oostkant. Het ontwerp bestaat uit drie volumes en is een resultaat van de richtlijnen die vastgesteld werden in de Studie van de hoofdsteenwegen van de stad Gent. Aan de straatzijde worden twee vrijstaande volumes gerealiseerd verwijzend naar de vrijstaande woningen op de naastliggende loten. Deze volumes zijn onderverdeeld in kantoren op de eerste twee bouwlagen en appartementen op de derde, bovenste bouwlaag. Tussen de twee gebouwen wordt een weg voorzien die het achterliggende magazijn bereikbaar maakt. De randen van de site, in aansluiting met de buren, worden maximaal voorzien van groen, karakteristiek voor deze kant van de Steenweg. Ook tussen en rond de gebouwen aan de straat en rondom het magazijn wordt er maximaal groen aangeplant om een kwalitatieve buitenruimte te bieden voor de gevestigde kantoren. De twee gebouwen staan los van elkaar maar vormen een eenheid die zich perfect inpast in de bebouwing langs de Steenweg. Eenvoud met fijne detaillering is het architecturale streefpunt. De voorste gebouwen zijn afgewerkt in gevelpleisterwerk. De glaspartijen worden omsloten door een houten kader die uitspringt ten opzichte van het gevelvlak. Het achterliggende magazijn is met dezelfde architecturale taal ontworpen. Zo etaleert de volledige site zich als een geheel.

Informatie

opdrachtgever Elbeko nv
ligging Kortrijksesteenweg, Sint-Denijs-Westrem
functie kantoren, appartementen en magazijn
oppervlakte perceel 3712 m², totale vloeroppervlakte 1942 m², ondergrondse parking 1028 m²
bouwvergunning 2016
realisatie 2018
Close
Loading
0 resultaten gevonden